Paleo Wortelstamp met pittig gehakt
Auteur: Marinka
Personen: 2
- 200g wortel, in plakjes
- 200g pastinaak, geschild en in plakjes
- 200g bloemkool, in roosjes
- 1 el kokosolie
- 2 uien, in halve ringen
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden
- 2 cm gemberwortel, geraspt
- 250g rundergehakt
- ½ tl komijnzaad
- ¼ tl chilipoeder
- Peper en zout
- Breng wortel, pastinaak en bloemkool aan de kook in een pan met water en kook de groenten in 10 minuten gaar.
- Verhit in de tussentijd de kokosolie in en hapjespan en bak hierin de uien, knoflook en gember zachtjes aan.
- Voeg het gehakt met komijnzaad en chilipoeder toe en bak dit gaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de groenten af, breng op smaak met wat peper en zout en gebruik een pureestamper om er een grove puree van te maken.
- Serveer met het gebakken gehakt.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/diner/paleo-wortelstamp-met-pittig-gehakt/
3.4.3177