Kip met kokoskorst
Auteur: Marinka
Personen: 2
- Kipfilet - 2 stuks (ca. 400g)
- Kokosmeel - 30g
- Paprikapoeder - 1 tl
- Knoflookpoeder - 1½ tl
- Gemalen Komijnzaad - 1 tl
- Gedroogde Tijm - 1 el
- Gemalen Chilivlokken - ¼ tl
- Peper - naar smaak
- Eieren - 1
- Kokosolie - 3 el
- Leg beide kipfilets naast elkaar op een snijplank, met ca. 5 cm af stand tussen de filets. Dek ze af met vershoudfolie.
- Neem een zware (koeken)pan en sla de kipfilets voorzichtig plat.
- Klop het ei los en schenk het op een bord.
- Meng op een bord het kokosmeel met alle kruiden en wentel de kipfilets hier doorheen.
- Wentel de kipfilets vervolgens door het ei, en daarna nogmaals door het kokosmengsel.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilets in ca. 4 minuten per kant op middelhoog vuur, goudbruin en gaar.
- Serveer meteen en eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/gevogelte/kip-met-kokoskorst/
3.4.3177