Kip met kokoskorst
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • Kipfilet - 2 stuks (ca. 400g)
  • Kokosmeel - 30g
  • Paprikapoeder - 1 tl
  • Knoflookpoeder - 1½ tl
  • Gemalen Komijnzaad - 1 tl
  • Gedroogde Tijm - 1 el
  • Gemalen Chilivlokken - ¼ tl
  • Peper - naar smaak
  • Eieren - 1
  • Kokosolie - 3 el
Bereiding
  1. Leg beide kipfilets naast elkaar op een snijplank, met ca. 5 cm af stand tussen de filets. Dek ze af met vershoudfolie.
  2. Neem een zware (koeken)pan en sla de kipfilets voorzichtig plat.
  3. Klop het ei los en schenk het op een bord.
  4. Meng op een bord het kokosmeel met alle kruiden en wentel de kipfilets hier doorheen.
  5. Wentel de kipfilets vervolgens door het ei, en daarna nogmaals door het kokosmengsel.
  6. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilets in ca. 4 minuten per kant op middelhoog vuur, goudbruin en gaar.
  7. Serveer meteen en eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/gevogelte/kip-met-kokoskorst/