Rauwe Carrot Cake met Vanillefrosting
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 12
Ingrediënten
Carrot cake:
  • 250g Medjool dadels, zonder pit
  • 250g bruine amandelen
  • 250g wortel
  • ½ tl koekkruiden
  • 40g kokosolie, gesmolten
  • 40g cacaoboter, gesmolten
Vanillefrosting:
  • 250g cashewnoten
  • 150 ml kokosmelk
  • 3 el honing
  • ½ tl vanillepoeder
  • 50g kokosolie, gesmolten
  • 75g chocolate chips (optioneel)
Bereiding
  1. Meng de ingrediënten voor de carrot cake in een foodprocessor en maal tot een plakkerige massa.
  2. Verdeel het mengsel over een brownievorm (ca. 21x21 cm) bekleed met bakpapier en druk stevig aan.
  3. Maak de frosting door de cashewnoten met kokosmelk, honing, vanille en kokosolie tot een gladde massa te malen in de blender. Schep dit op de carrot cake en strijk glad met een lepel.
  4. Garneer eventueel met chocolate chips.
  5. Laat de carrot cake ten minste 2 uur opstijven in de koelkast voor je deze aansnijdt.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/snacks/rauwe-carrot-cake-vanillefrosting/