Venkel-knoflooksoep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediƫnten
  • 1 el kokosolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 4 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 500g pastinaak, geschild en in blokjes
  • 100g shiitakes, in blokjes
  • 2 venkelknollen, gesneden
  • 800 ml runder- of kippenbouillon
  • Peper en zout
  • 250g gerookte spekblokjes
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de uien en knoflook zachtjes aan.
  2. Bak pastinaak, shiitakes en venkel al omscheppend mee en blus vervolgens af met de bouillon.
  3. Breng het geheel aan de kook en laat in 10 minuten gaar koken.
  4. Bak in de tussentijd de spekblokjes krokant in een koekenpan.
  5. Pureer de soep met behulp van een staafmixer en breng op smaak met wat peper en zout.
  6. Serveer met de spekblokjes.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/lunch/venkel-knoflooksoep/