Venkel-knoflooksoep
Auteur: Marinka
Personen: 4
- 1 el kokosolie
- 2 uien, in halve ringen
- 4 tenen knoflook, fijn gesneden
- 500g pastinaak, geschild en in blokjes
- 100g shiitakes, in blokjes
- 2 venkelknollen, gesneden
- 800 ml runder- of kippenbouillon
- Peper en zout
- 250g gerookte spekblokjes
- Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de uien en knoflook zachtjes aan.
- Bak pastinaak, shiitakes en venkel al omscheppend mee en blus vervolgens af met de bouillon.
- Breng het geheel aan de kook en laat in 10 minuten gaar koken.
- Bak in de tussentijd de spekblokjes krokant in een koekenpan.
- Pureer de soep met behulp van een staafmixer en breng op smaak met wat peper en zout.
- Serveer met de spekblokjes.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/lunch/venkel-knoflooksoep/
3.4.3177