Triple Chocolate Chip Brownies
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 9-12
Ingrediënten
Brownies:
  • 200g amandelmeel
  • 90g kokosbloesemsuiker
  • 80g cacao poeder
  • ½ tl baking soda
  • ½ tl vanillepoeder
  • 80g ghee of kokosolie, gesmolten
  • 50 ml kokosmelk
  • 4 grote eieren
  • 100g chocolate chips
Ganache:
  • 200g pure chocolade (85% cacao of meer)
  • 200 ml kokosmelk
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier.
  2. Meng in een beslagkom amandelmeel met kokosbloesemsuiker, cacao, baking soda en vanillepoeder. Roer goed door elkaar.
  3. Roer ghee, kokosmelk en eieren door de ingrediënten in de kom en spatel er als laatste de chocolate chips doorheen.
  4. Spatel het beslag in de bakvorm en strijk glad. Bak de brownies in 20-25 minuten gaar en laat eerst een half uur afkoelen voor je ze aansnijdt. De brownies voelen nog wat zacht als ze uit de oven komen, maar worden vanzelf steviger naar mate ze afkoelen.
  5. Smelt voor de ganache eerst de chocolade au bain-marie. Schenk de kokosmelk er al roerende bij en blijf rustig roeren tot het één geheel is.
  6. Schenk de ganache op de brownies en laat alles een uurtje opstijven in de koelkast.
  7. Garneer bijvoorbeeld met rozenblaadjes of granaatappelpitjes.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/triple-chocolate-chip-brownies/