Pompoen-avocadosalade
Auteur: Marinka
Personen: 2-4
- Pompoen - 1, middelgroot
- Avocado - 2
- Kaneel - 1 tl
- Citroensap - 2 el, vers geperst
- Citroenrasp - van 1 citroen
- Extra Vierge Olijfolie - 3 el
- Pompoenpitten - 2 el
- Koriander - 2 el, vers, gehakt
- Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en leg een stuk aluminiumfolie op een bakplaat.
- Was de pompoen en leg hem op de bakplaat, bak hem in ca. 1 uur gaar en laat hem vervolgens tot kamertemperatuur af koelen.
- Halveer de pompoen en schep de zaadjes eruit, leg een helft apart om in een ander gerecht te gebruiken.
- Snijd de andere helft in blokjes en doe hem in een kom, de schil kun je gewoon opeten.
- Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vlees in blokjes. Voeg bij de pompoen in de kom.
- Verdeel de kaneel, citroensap en -rasp en olijf olie over de pompoen en avocado en schep het geheel voorzichtig om.
- Verdeel over twee borden en garneer met de pompoenpitten en koriander. Eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/pompoen-avocadosalade/
3.4.3177