Pompoen-avocadosalade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2-4
Ingrediënten
  • Pompoen - 1, middelgroot
  • Avocado - 2
  • Kaneel - 1 tl
  • Citroensap - 2 el, vers geperst
  • Citroenrasp - van 1 citroen
  • Extra Vierge Olijfolie - 3 el
  • Pompoenpitten - 2 el
  • Koriander - 2 el, vers, gehakt
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en leg een stuk aluminiumfolie op een bakplaat.
  2. Was de pompoen en leg hem op de bakplaat, bak hem in ca. 1 uur gaar en laat hem vervolgens tot kamertemperatuur af koelen.
  3. Halveer de pompoen en schep de zaadjes eruit, leg een helft apart om in een ander gerecht te gebruiken.
  4. Snijd de andere helft in blokjes en doe hem in een kom, de schil kun je gewoon opeten.
  5. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vlees in blokjes. Voeg bij de pompoen in de kom.
  6. Verdeel de kaneel, citroensap en -rasp en olijf olie over de pompoen en avocado en schep het geheel voorzichtig om.
  7. Verdeel over twee borden en garneer met de pompoenpitten en koriander. Eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/pompoen-avocadosalade/