Draadjesvlees met pompoen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat nachtschades.
Auteur:
Personen: 4-6
Ingrediënten
  • Uien - 2, groot
  • Pompoen - 1, klein
  • Knoflook - ½ bol
  • Runderribstuk - 600g, zonder bot
  • Piment - 1 tl
  • Kaneel - 2 tl
  • Gemberpoeder - 1 tl
  • Paprikapoeder - 1 tl
  • Gemalen Korianderzaad - 1 tl
  • Peper - naar smaak
  • Koriander - 4 el, vers
  • Kokosolie - 1 el
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op de maximale temperatuur.
  2. Verhit de kokosolie in een braadpan en hak ondertussen de uien grof .
  3. Bak de uien op laag vuur aan in de pan. Was in de tussentijd de pompoen, verwijder de zaden en hak hem in blokjes.
  4. Verdeel de knoflook in teentjes en pel ze, voeg ze samen met de pompoen aan de uien toe in de pan.
  5. Bak alles nog even aan en haal daarna de pan van het vuur.
  6. Dep het ribstuk droog met wat keukenpapier en wrijf hem in met de gedroogde kruiden.
  7. Leg het gekruide vlees op de groenten en dek de pan af met een deksel.
  8. Plaats de braadpan in de oven en verlaag meteen de temperatuur tot 170 graden Celsius.
  9. Laat het geheel ca. 3½ - 4 uur stoven, tot je het vlees gemakkelijk met een vork uit elkaar kunt trekken.
  10. Haal de pan vervolgens uit de oven en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar.
  11. Schep het draadjesvlees door de zachte groenten, en verdeel het over 4 borden.
  12. Hak de koriander of peterselie grof en garneer het gerecht hiermee. Serveer en eet smakelijk.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/draadjesvlees-met-pompoen/