Draadjesvlees met pompoen
Auteur: Marinka
Personen: 4-6
- Uien - 2, groot
- Pompoen - 1, klein
- Knoflook - ½ bol
- Runderribstuk - 600g, zonder bot
- Piment - 1 tl
- Kaneel - 2 tl
- Gemberpoeder - 1 tl
- Paprikapoeder - 1 tl
- Gemalen Korianderzaad - 1 tl
- Peper - naar smaak
- Koriander - 4 el, vers
- Kokosolie - 1 el
- Verwarm de oven voor op de maximale temperatuur.
- Verhit de kokosolie in een braadpan en hak ondertussen de uien grof .
- Bak de uien op laag vuur aan in de pan. Was in de tussentijd de pompoen, verwijder de zaden en hak hem in blokjes.
- Verdeel de knoflook in teentjes en pel ze, voeg ze samen met de pompoen aan de uien toe in de pan.
- Bak alles nog even aan en haal daarna de pan van het vuur.
- Dep het ribstuk droog met wat keukenpapier en wrijf hem in met de gedroogde kruiden.
- Leg het gekruide vlees op de groenten en dek de pan af met een deksel.
- Plaats de braadpan in de oven en verlaag meteen de temperatuur tot 170 graden Celsius.
- Laat het geheel ca. 3½ - 4 uur stoven, tot je het vlees gemakkelijk met een vork uit elkaar kunt trekken.
- Haal de pan vervolgens uit de oven en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar.
- Schep het draadjesvlees door de zachte groenten, en verdeel het over 4 borden.
- Hak de koriander of peterselie grof en garneer het gerecht hiermee. Serveer en eet smakelijk.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/draadjesvlees-met-pompoen/
3.4.3177