Kipcurry met bloemkoolpuree
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
Bloemkoolpuree
  • Bloemkool - 1 kleine, in roosjes
  • Ganzenvet - 1 el
  • Zout - ½ tl
  • Kokosrasp - ¼ cup
  • Bieslook - 3 el, fijn gesneden
Kipcurry
  • Kipfilet - 400g, in blokjes
  • Prei - 2 stuks, in ringen
  • Kokosmelk - 120 ml
  • Kaneel - 1 tl
  • Laos - ¾ tl
  • Gemberpoeder - ½ tl
  • Knoflookpoeder - ½ tl
  • Kurkuma - ½ tl
  • Zout - naar smaak
  • Kokosolie - 1 el
Bereiding
  1. Doe de bloemkoolroosjes in een pan met water en breng aan de kook. Kook op laag vuur in ca. 8 minuten gaar.
  2. Giet de bloemkool af en voeg ganzenvet en zout toe. Pureer met de staaf mixer tot een gladde puree.
  3. Roer kokosrasp en bieslook door de puree en dek de pan af met een deksel.
  4. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de kip op middelhoog vuur rondom bruin.
  5. Voeg de prei toe en bak deze ca. 2 minuten mee tot deze zacht begint te worden.
  6. Schenk de kokosmelk bij het gerecht en voeg alle kruiden toe, roer het geheel goed door en laat nog zo'n 5 minuten op laag vuur door garen tot de curry wat in is gedikt.
  7. Serveer de kipcurry met de bloemkoolpuree en eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/kipcurry-met-bloemkoolpuree/