Bloemkoolsteak
Auteur: Danielle
Personen: 8
- 800 g Flespompoen
- 2 Uien
- 8 teentjes Knoflook
- 1 cm Gember
- 2 tl Kerriepoeder
- 2 tl cayennepeper
- 2 l Groentebouillon
- 4 takjes Verse Tijm
- 4 takjes Verse Rozemarijn
- 200 ml Kokosmelk
- 2 el Olijfolie of kokosolie
- Zout en Peper naar smaak
- Was de flespompoen en snijd in grove stukken (de schil hoef je er niet af te halen)
- Snijd de ui door vieren en pel de knoflook. Schil de gember en snijd fijn
- Verhit wat olie in een soeppan en voeg de pompoen, ui, knoflook, kerriepoeder en gember toe
- Bak voor 5 minuten op hoog vuur en giet vervolgens de bouillon erbij en de tijm en rozemarijntakjes
- Breng de soep aan de kook en draai het vuur laag
- Laat zo’n 20-25 minuten doorkoken totdat de pompoen zacht is
- Schep de tijm en rozemarijn takjes uit de soep
- Voeg de kokosmelk toe en pureer met een staafmixer de soep
- Breng op smaak met de cayennepeper, peper en zout
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/kerst/alles-voor-een-perfect-kerstdiner-10-kerstrecepten/
3.4.3177