Bloemkoolsteak
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
  • 800 g Flespompoen
  • 2 Uien
  • 8 teentjes Knoflook
  • 1 cm Gember
  • 2 tl Kerriepoeder
  • 2 tl cayennepeper
  • 2 l Groentebouillon
  • 4 takjes Verse Tijm
  • 4 takjes Verse Rozemarijn
  • 200 ml Kokosmelk
  • 2 el Olijfolie of kokosolie
  • Zout en Peper naar smaak
Bereiding
  1. Was de flespompoen en snijd in grove stukken (de schil hoef je er niet af te halen)
  2. Snijd de ui door vieren en pel de knoflook. Schil de gember en snijd fijn
  3. Verhit wat olie in een soeppan en voeg de pompoen, ui, knoflook, kerriepoeder en gember toe
  4. Bak voor 5 minuten op hoog vuur en giet vervolgens de bouillon erbij en de tijm en rozemarijntakjes
  5. Breng de soep aan de kook en draai het vuur laag
  6. Laat zo’n 20-25 minuten doorkoken totdat de pompoen zacht is
  7. Schep de tijm en rozemarijn takjes uit de soep
  8. Voeg de kokosmelk toe en pureer met een staafmixer de soep
  9. Breng op smaak met de cayennepeper, peper en zout
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/kerst/alles-voor-een-perfect-kerstdiner-10-kerstrecepten/