Doe het water, zout, honing, laurierblaadjes, knoflook, peperkorrels, rozemarijn, tijm, peterselie en citroenen in een grote pan. Breng aan de kook op middelhoog vuur
Kook het voor 3-4 minuutjes of totdat het zout opgelost is
Haal van het vuur en laat afkoelen (ik zet het vaak buiten aangezien het vrij koud is in de wintermaanden en het sneller afkoelt zonder dat het veel plek in beslag neemt)
Als het afgekoeld is leg de kip erin en zorg dat de kip helemaal onder water staat
Doe de deksel op de pan en zet in de koelkast voor zo’n 8 uur
Haal de kip uit de pekel en droog af met keukenrolpapier
Bewaar totdat je hem gaat bakken
Ovenkip
Warm de oven voor op 200 °C
Stop de ui, citroen, rozemarijn, tijm en peterselie takjes binnen in de kip
Doe de boter, knoflook, gehakte kruiden, zout en peper in een grote kom en roer alles goed door elkaar
Smeer met je handen de boter goed over en onder de kip zodat alles gemarineerd is met het botermengsel
Doe de kip op een ovenschaal of een ovenpan en bak voor zo’n 1 uur in de oven. Zet de oven wat lager naar 180 °C en bak nog zo’n 20 minuten
Check af en toe of de huid niet te donker wordt. Gebeurt dit wel, bedek dan met wat aluminiumfolie zodat de huid niet verder verbrand
Laat de kip nog even 5 minuutjes rusten voor je hem gaat opeten
Eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/kerst/alles-voor-een-perfect-kerstdiner-10-kerstrecepten/