Meng in een kom de olijfolie, alle kruiden, knoflook, peper, zout en het citroensap
behalve de peterselie
Snijd de stam voorzichtig van de bloemkool af en verwijder de bladeren. Zet de bloemkool rechtop en snijd dikke steaks van de bloemkool. Doe dit voorzichtig zodat de bloemkool niet verkruimeld. Meestal haal je 2 steaks van 1 bloemkool
Doe de steaks in een afsluitbare zak met de marinade en laat 30 minuten in de koelkast marineren
Verwarm de oven op 200 °C en bedek de ovenplaat met ovenpapier
Leg de steaks op de ovenplaat en smeer nog een keertje goed in met de marinade. Bewaar de overige marinade voor de bijgerechten.
Bak voor zo’n 15-20 minuten draai ze om halverwege. Let op dat de bovenkant niet verbrand en dek eventueel af met aluminiumfolie
Hak de peterselie en bestrooi de steaks ermee
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/kerst/alles-voor-een-perfect-kerstdiner-10-kerstrecepten/