Bloemkoolsteak
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 2 bloemkolen
  • ½ rode peper
  • 6 el olijfolie
  • 4 tl paprikapoeder
  • 4 tl peper
  • 3 tl zout
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl gedroogde koriander
  • 2 tl gedroogde dille
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 el citroensap
  • Handje peterselie
  • Grote afsluitbare zak
Bereiding
  1. Meng in een kom de olijfolie, alle kruiden, knoflook, peper, zout en het citroensap
  2. behalve de peterselie
  3. Snijd de stam voorzichtig van de bloemkool af en verwijder de bladeren. Zet de bloemkool rechtop en snijd dikke steaks van de bloemkool. Doe dit voorzichtig zodat de bloemkool niet verkruimeld. Meestal haal je 2 steaks van 1 bloemkool
  4. Doe de steaks in een afsluitbare zak met de marinade en laat 30 minuten in de koelkast marineren
  5. Verwarm de oven op 200 °C en bedek de ovenplaat met ovenpapier
  6. Leg de steaks op de ovenplaat en smeer nog een keertje goed in met de marinade. Bewaar de overige marinade voor de bijgerechten.
  7. Bak voor zo’n 15-20 minuten draai ze om halverwege. Let op dat de bovenkant niet verbrand en dek eventueel af met aluminiumfolie
  8. Hak de peterselie en bestrooi de steaks ermee
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/kerst/alles-voor-een-perfect-kerstdiner-10-kerstrecepten/