Bosvruchten-Chocolade Taartjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8-10
Ingrediënten
Bodem
  • 165 g amandelmeel
  • 50 g arrowroot
  • 35 g kokosmeel
  • ½ tl bakzout
  • ¼ tl vanillepoeder
  • 60 ml maple sirup
  • 4 el ghee of boter
Vulling
  • 170 g pure chocola (boven 70%)
  • 60 g kokosmelk
  • 200 g bosbessen
  • 200 g aardbeien
  • 200 g bramen
Bereiding
Bodem:
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed de bodem van de taartvormpjes. Heb je geen kleine vormpjes kan je ook 1 grote taartvorm gebruiken ;)
  2. Meng de ingrediënten voor de bodem in een kom en kleed tot een soepel deeg
  3. Verdeel het deeg over de taartvorm(pjes) en druk stevig aan. Zorg dat je het deeg ook omhoog laat lopen zodat je straks de vulling erin kan doen
  4. Prik in de bodem met een vork een aantal gaatjes en bak de taart(jes)
  5. Doe ze voor 8-10 min in de oven en laat compleet afkoelen voordat je verder gaat met de vulling
Vulling:
  1. Breek de chocolade in stukken en doe in een verwarm Au bain-marie totdat alle chocola gesmolten is
  2. Verwarm in een ander pannetje de kokosmelk tot het kookt. Zet het vuur uit en giet de kokosmelk bij de gesmolten chocola en roer goed door elkaar
  3. Vul de taartjes of taart met het chocolade mengsel en zet in de koelkast om af te koelen
  4. Als het mengsel hard geworden is kan je de topping erop doen door de bosvruchten te snijden en op de taartjes/taart te doen. Bewaar voor 3 dagen maximaal in de koelkast
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/kerst/alles-voor-een-perfect-kerstdiner-10-kerstrecepten/