Glutenvrije Amandel-Kokos Cake
Auteur: Danielle
Personen: 1
- 180 g amandelmeel
- 60 g geraspte kokos
- ¼ tl zout
- 160 g kokosbloesemsuiker
- 2 el maple sirup (ahornsiroop)
- 2 rijpe bananen
- 4 eieren
- 1 tl vanille extract of poeder
- 150 g grasgevoerde boter (ongezouten)
- 2-4 el geraspte amandelen
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Pak een springvorm van 24 cm en bekleed met bakpapier of smeer in met wat boter
- Voeg in een grote kom de amandelmeel, kokosrasp, zout en kokosbloesemsuiker toe en roer goed door elkaar
- Prak de bananen fijn
- Voeg in een andere kom de eieren, maple sirup en vanille extract toe en klutst alles door elkaar
- Voeg hierna de boter toe en blijf roeren tot het allemaal in elkaar gemengd is
- Voeg de boter eieren mix bij de droge mix samen met de geprakte bananen en maak er een deeg van
- Doe de mix in de springvorm en beleg als topping de amandelschaafsel op de cake
- Bak in zo’n 40 minuten. Hou goed in de gaten of het niet te snel gaat
- Nu het lastigste gedeelte. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem aansnijdt en eet smakelijk ;)
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/glutenvrije-amandel-kokos-cake/
3.4.3177