Glutenvrije Amandel-Kokos Cake
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 1
Ingrediënten
  • 180 g amandelmeel
  • 60 g geraspte kokos
  • ¼ tl zout
  • 160 g kokosbloesemsuiker
  • 2 el maple sirup (ahornsiroop)
  • 2 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille extract of poeder
  • 150 g grasgevoerde boter (ongezouten)
  • 2-4 el geraspte amandelen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Pak een springvorm van 24 cm en bekleed met bakpapier of smeer in met wat boter
  3. Voeg in een grote kom de amandelmeel, kokosrasp, zout en kokosbloesemsuiker toe en roer goed door elkaar
  4. Prak de bananen fijn
  5. Voeg in een andere kom de eieren, maple sirup en vanille extract toe en klutst alles door elkaar
  6. Voeg hierna de boter toe en blijf roeren tot het allemaal in elkaar gemengd is
  7. Voeg de boter eieren mix bij de droge mix samen met de geprakte bananen en maak er een deeg van
  8. Doe de mix in de springvorm en beleg als topping de amandelschaafsel op de cake
  9. Bak in zo’n 40 minuten. Hou goed in de gaten of het niet te snel gaat
  10. Nu het lastigste gedeelte. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem aansnijdt en eet smakelijk ;)
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/glutenvrije-amandel-kokos-cake/