4-6 appels (ik gebruik vaak granny smith appels of goudrenetten. Elstar kan ook)
1 tl kaneel
2 el arrowroot
50 g rozijnen
100 g kokosbloesemsuiker
2 el citroensap
1 snufje keukenzout
Bereiding
Bereiding korst:
Verwarm de oven voor op 180 °C
Vet een taartvorm in met wat boter of olie
Doe in een keukenmachine de meel, zout, vanille-extract en maple sirup, pulse door elkaar heen
Voeg het ei toe en mix door elkaar
Voeg de boter toe en pulse totdat het beslag de grote aanneemt van een erwtjes
Voeg het water toe met 1 eetlepel per keer zodat het deeg samen komt. Zorg dat het niet te nat wordt misschien heb je wat minder water nodig
Maak van je deeg een bal en plaats het tussen 2 vellen bakpapier. Maak met een deegroller een mooie cirkel
Haal 1 bakpapier eraf en plaats de cirkel ondersteboven in de taartvorm. Trek vervolgens het andere vel van je deeg
Duw met je vingers een het deeg omhoog tegen de vorm in zodat daar de vulling in kan
Bak de korst 10-15 minuten af en laat afkoelen in de koelkast totdat je vulling klaar is.
Bereiding voor de rest van de taart:
Schil de appels en snijd in schijfjes of kleine blokjes
Doe de appelsstukjes in een grote kom en doe daar het citroensap, de arrowroot, kokosbloesemsuiker, kaneel en zout bij. Mix alles goed door elkaar (ik heb dadels gebruikt omdat ik die nog in huis had, maar bij de echte appeltaart horen natuurlijk rozijnen. Je kan die door de vulling doen, maar ik heb deze keer gekozen om het als topping te doen. De keuze is aan jou ;) )
Doe de vulling in de taart en bak voor nog zo’n 25-30 minuten in de oven.
Laat de taart vervolgens minimaal 40 minuten afkoelen
Doe als topping eventueel kokosslagroom erop. Het recept vind je hier
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/oerhollandse-appeltaart/