Courgette pasta met Groene pesto en spinazie
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 3-4
Ingrediënten
  • Voor de courgettepasta
  • 4 courgettes (of 2 pakjes kant en klare courgettesliertjes)
  • 2 puntpaprika’s
  • 125 g cherrytomaatjes
  • 10 g platte peterselie
  • 3 lente-uitjes
  • 2 el sesamzaadjes (ter garnering)
  • Voor de pesto
  • 125 g spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 g ongezouten cashewnoten
  • 50 ml olijfolie
  • 1 el citroensap
  • Peper en zout naar smaak
Bereiding
  1. Maak de pesto door alle ingrediënten te blenden met een staafmixer, keukenmachine of blender
  2. Snijd de courgette met een spiraalsnijder in sliertjes, snijd de puntpaprika’s en lente-ui in kleine plakjes, halveer de tomaatjes en trek de blaadjes peterselie van de stokjes.
  3. Verwarm een tl olijfolie in de pan en bak de paprika 5 minuten op hoog vuur
  4. Voeg de lente-ui, tomaatjes toe en bak nog 2 minuten op hoog vuur mee
  5. Voeg de courgette sliertjes en de peterselie toe en bak nog 2 minuten op hoog vuur mee
  6. Zet het vuur uit en roer de pesto door de pasta heen
  7. Garneer met de sesamzaadjes
  8. Eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/courgette-pasta-pesto/