4 courgettes (of 2 pakjes kant en klare courgettesliertjes)
2 puntpaprika’s
125 g cherrytomaatjes
10 g platte peterselie
3 lente-uitjes
2 el sesamzaadjes (ter garnering)
Voor de pesto
125 g spinazie
2 teentjes knoflook
75 g ongezouten cashewnoten
50 ml olijfolie
1 el citroensap
Peper en zout naar smaak
Bereiding
Maak de pesto door alle ingrediënten te blenden met een staafmixer, keukenmachine of blender
Snijd de courgette met een spiraalsnijder in sliertjes, snijd de puntpaprika’s en lente-ui in kleine plakjes, halveer de tomaatjes en trek de blaadjes peterselie van de stokjes.
Verwarm een tl olijfolie in de pan en bak de paprika 5 minuten op hoog vuur
Voeg de lente-ui, tomaatjes toe en bak nog 2 minuten op hoog vuur mee
Voeg de courgette sliertjes en de peterselie toe en bak nog 2 minuten op hoog vuur mee
Zet het vuur uit en roer de pesto door de pasta heen
Garneer met de sesamzaadjes
Eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/courgette-pasta-pesto/