Spaghettipompoen met kipcurry
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • Spaghettipompoen - 1 middelgrote
  • Kokosolie - 1 el
  • Ui - 1, gesnipperd
  • Knoflook - 2 tenen, fijn gehakt
  • Groene aspergetips - 100g, gesneden
  • Kip - 200g, gegaard en in blokjes
  • Santen - 3 el
  • Citroen - rasp van 1 citroen en sap van ½ citroen
  • Kaneel - 1 tl
  • Zout - ½ tl
  • Peper - naar smaak
  • Koriander - 2 el, vers en fijngehakt
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Halveer de spaghettipompoen in de lengte en schep de zaden eruit met een lepel.
  3. Leg beide helften met de snijkant naar beneden op de bakplaat en rooster de pompoen in 25 minuten gaar. Verlaag daarna de oventemperatuur naar 175 graden Celsius.
  4. Maak in de tussentijd de vulling: verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de gesnipperde ui en knoflook zacht op middelhoog vuur.
  5. Voeg de aspergetips toe en bak deze 1 minuut mee tot ze wat zachter worden. Roer dan de blokjes kip, santen, citroenrasp en -sap, kaneel, zout en peper door het gerecht.
  6. Zet het vuur laag en schep het gerecht regelmatig om tot de santen op is gelost. Voeg zo nodig een
  7. scheut water toe. Haal vervolgens de pan van het vuur.
  8. Neem de geroosterde pompoenhelften en schep hier met een vork het vruchtvlees uit en voeg het bij de kipcurry in de pan.
  9. Roer het pompoenvlees door de curry en vul hier vervolgens de pompoenhelften mee.
  10. Bak de gevulde pompoenhelften nog 30 minuten op de bakplaat in de oven tot de vulling licht begint te kleuren.
  11. Garneer met de verse koriander en eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/spaghettipompoen-met-kipcurry/