56 gram ghee of kokosolie, gesmolten en iets afgekoeld, plus extra om de bakvorm in te vetten
4 grote eieren, lichtjes geklopt
120 milliliter ongezoete amandelmelk
1½ theelepels appelciderazijn
Zaden en gecrusthe amandelen (optioneel)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Vet een broodvorm royaal in met ghee of kokosolie.
Klop in een grote kom het amandelmeel, arrowroot zetmeel, lijnzaadmeel, tapioca zetmeel, zout en baking soda samen.
Klop in een middelgrote kom de iets afgekoelde boter of kokosolie, eieren, amandelmelk en azijn samen.
Voeg alle natte ingrediënten in één keer toe aan de droge ingrediënten en roer tot het net gemengd is. Wees voorzichtig om niet te veel te mengen. Het beslag zal dik zijn.
Giet het beslag direct in de voorbereide vorm en strooi de zaden en amandelen over het deeg.
Bak ongeveer 40 tot 45 minuten (of tot een tandenstoker die in het midden is gestoken er schoon uitkomt)
Laat afkoelen op een rooster voordat je gaat snijden en serveren. Bewaar eventuele restjes verpakt in de koelkast gedurende maximaal 5 dagen. Of vries in voor 3 maanden.
Eet Smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/paleobrood/