Brownies op 2 manieren (ook notenvrij en ei-vrij!)
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4-6
Ingrediƫnten
Paranotenbrownies - Dit recept bevat eieren en noten.
  • Paranotenpasta - 175 gram (ik heb de Zico Brazil Nut gebruikt)
  • Banaan - 2 stuks, rijp
  • Eieren - 4 stuks (groot)
  • Kokosolie - 2 el, vloeibaar
  • Cacao - ¾ cup
  • Kokosmeel - 2 el
  • Bakpoeder - 1 tl
  • Vanillemerg - ¼ tl
  • Paranoten - ¼ cup, gehakt (optioneel)
Cacao Now! brownies (notenvrij, ei-vrij!)
  • Cacao Now! pasta - 175 gram (1 potje Cacao Now! pasta)
  • Banaan - 2 stuks, rijp
  • Kokosmeel - 6 el
  • Cacao - ¼ cup
  • Vanillemerg - ¼ tl
  • Cacao Nibs - 3 el
Bereiding
Paranotenbrownies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet een brownievorm van 18x18 cm in met wat
  2. kokosolie.
  3. Combineer in een f oodprocessor de notenpasta met de bananen, eieren en kokosolie en maal tot
  4. een gladde massa.
  5. Voeg cacao, kokosmeel, bakpoeder en vanille toe en maal dit mee tot een dik beslag ontstaat.
  6. Roer er met de hand eventueel wat gehakte paranoten doorheen.
  7. Schenk het beslag in de brownievorm en bak de brownies in ca. 30 minuten gaar in de oven.
  8. Laat ze ca. 30 minuten af koelen en garneer desgewenst met wat notenpasta.
Cacao Now! brownies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet 4 ramekins in met wat kokosolie.
  2. Combineer de Cacao Now! pasta met de bananen in een f oodprocessor en maal tot een gladde
  3. massa.
  4. Voeg kokosmeel, cacao en vanille toe en maal tot een dik beslag.
  5. Roer er vervolgens met de hand de cacao nibs doorheen.
  6. Verdeel het beslag over de ramekins (je zult ze ongeveer voor de helf t kunnen vullen) en bak ze in 25 minuten gaar.
  7. Laat de brownies 15 minuten af koelen voor je ze serveert; warm zijn ze namelijk het lekkerst.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/geen-onderdeel-van-een-categorie/brownies-op-2-manieren-ook-notenvrij-en-ei-vrij/