Brownies op 2 manieren (ook notenvrij en ei-vrij!)
Auteur: Marinka
Personen: 4-6
- Paranotenpasta - 175 gram (ik heb de Zico Brazil Nut gebruikt)
- Banaan - 2 stuks, rijp
- Eieren - 4 stuks (groot)
- Kokosolie - 2 el, vloeibaar
- Cacao - ¾ cup
- Kokosmeel - 2 el
- Bakpoeder - 1 tl
- Vanillemerg - ¼ tl
- Paranoten - ¼ cup, gehakt (optioneel)
- Cacao Now! pasta - 175 gram (1 potje Cacao Now! pasta)
- Banaan - 2 stuks, rijp
- Kokosmeel - 6 el
- Cacao - ¼ cup
- Vanillemerg - ¼ tl
- Cacao Nibs - 3 el
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet een brownievorm van 18x18 cm in met wat
- kokosolie.
- Combineer in een f oodprocessor de notenpasta met de bananen, eieren en kokosolie en maal tot
- een gladde massa.
- Voeg cacao, kokosmeel, bakpoeder en vanille toe en maal dit mee tot een dik beslag ontstaat.
- Roer er met de hand eventueel wat gehakte paranoten doorheen.
- Schenk het beslag in de brownievorm en bak de brownies in ca. 30 minuten gaar in de oven.
- Laat ze ca. 30 minuten af koelen en garneer desgewenst met wat notenpasta.
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet 4 ramekins in met wat kokosolie.
- Combineer de Cacao Now! pasta met de bananen in een f oodprocessor en maal tot een gladde
- massa.
- Voeg kokosmeel, cacao en vanille toe en maal tot een dik beslag.
- Roer er vervolgens met de hand de cacao nibs doorheen.
- Verdeel het beslag over de ramekins (je zult ze ongeveer voor de helf t kunnen vullen) en bak ze in 25 minuten gaar.
- Laat de brownies 15 minuten af koelen voor je ze serveert; warm zijn ze namelijk het lekkerst.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/geen-onderdeel-van-een-categorie/brownies-op-2-manieren-ook-notenvrij-en-ei-vrij/
3.4.3177