Bloemkool - 300g, geraspt of fijngemalen tot een rijst-achtige structuur
Rozijnen - 75g
Pijnboompitten - 20g
Gedroogde Tijm - 1 el
Zout - 1 tl
Kaneel - 1 tl
Gemalen Komijnzaad - 1 tl
Gemalen Korianderzaad - ½ tl
Kardamom - ¼ tl
Druivenbladeren - 20 stuks
Citroen - 1 stuk, in partjes
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius.
Meng in een kom het gehakt met de bloemkoolrijst, rozijnen, pijnboompitten, tijm, zout, kaneel,
komijn, koriander en kardamom. Kneed met de hand tot een enigszins plakkerige vulling.
Leg telkens een druivenblad op een bord of snijplank en breek het steeltje voorzichtig af. Leg ongeveer 1 grote eetlepel van de vulling op het blad.
Vouw de onderkant van het blad over de vulling heen, vouw de zijkanten naar binnen en rol het blad met de vulling vervolgens strak op tot een langwerpig pakketje.
Herhaal tot alle druivenbladeren gevuld zijn en de vulling op is. Leg alle dolmas strak tegen elkaar aan in een ovenschaal.
Schenk ongeveer 200 ml water over de dolmas in de ovenschaal en verdeel de partjes citroen er overheen. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Laat de dolmas 40-45 minuten garen in de oven. Eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/paleo-dolmas/