Meatza!
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat nachtschades.
Auteur:
Personen: 2-4
Ingrediƫnten
  • Rundergehakt - 500g
  • Italiaanse kruiden - 4 el
  • Knoflookpoeder - 1 tl
  • Zout - naar smaak
  • Gehakte Tomaten - 1 blik (400g)
  • Spekblokjes - 125g
  • Uien - 1
  • Rode paprika - ½
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een kom het gehakt met 2 el Italiaanse kruiden, het knof lookpoeder en het zout. Kneed het geheel tot een ronde bal.
  3. Leg de bal op de bakplaat en druk hem met vochtige handen plat, tot je een ronde plak vlees over houdt met een dikte van ca. ½ cm.
  4. Bak je 'pizzabodem' in ca. 15 minuten gaar in het midden van de oven.
  5. Laat de bodem even af koelen en giet vervolgens voorzichtig het vet wat uit het vlees is gekomen van de bakplaat af .
  6. Doe de tomatenblokjes in een steelpan en voeg 1 el Italiaanse kruiden toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat het ca. 15 minuten pruttelen tot je een dikke tomatensaus over houdt.
  7. Snijd in de tussentijd de ui en paprika in dunne reepjes.
  8. Bak de spekblokjes uit in een koekenpan of wok, voeg de ui en paprika toe wanneer het spek lichtbruin begint te kleuren.
  9. Schep het spek-groentemengsel regelmatig om, tot de ui en paprika zacht zijn.
  10. Verdeel de tomatensaus over de vleesbodem, en schep het spek-groentemengsel er vervolgens bovenop. Strooi er nog 1 el Italiaanse kruiden overheen.
  11. Bak de meatza ca. 10-15 minuten in het midden van de oven, tot de randen bruin beginnen te kleuren.
  12. Snijd de meatza in 2 stukken, en serveer. Eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/meatza/