Appelsap - 4 el (100% puur sap, niet uit concentraat)
Kaneel - 2 tl
Arrowroot - 2 tl
Crumble
Amandelmeel - 70g
Kokosolie - 2 el
Honing - 2 tl
Koekkruiden - 1 tl
Zout - mespunt
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius.
Schil de stoofpeer, verwijder het klokhuis en snijd de rest in kleine blokjes. Verdeel over 2 Mason Jars.
Halveer de pruimen, verwijder de pit en snijd de vruchten in kleine blokjes.
Verdeel de pruimen over de Mason Jars samen met de kaneel en arrowroot. Roer de inhoud van beide potten goed door elkaar.
Combineer in een kom alle ingrediƫnten voor de crumble en roer deze tot een kruimelig deeg. Verdeel het deeg over de Mason Jars.
Vul een braadslede met water tot een hoogte van ongeveer 2 cm. Zet de gevulde Mason Jars (zonder deksels!) in het water en zet het geheel vervolgens in de oven.
Bak de crumbles in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Laat de crumbles 10-15 minuten af koelen voor je ze serveert. Eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/stoofperencrumble-met-pruimen/