Paleo Romige Venkel-Kipstoof met Citroen en Olijven
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Auteur: Danielle
Personen: 4
Ingrediënten
600 g kippendijen, in grove stukken
1 grote venkelknol, in dunne plakken
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 el ghee of kokosolie
1 biologische citroen (rasp + sap)
100 ml kokosmelk
100 ml kippenbouillon (of water met ½ tl zout)
75 g groene olijven (ontpit)
1 tl gedroogde tijm
½ tl venkelzaad (optioneel, extra anijsachtige kick)
Zout en peper naar smaak
Verse peterselie voor garnering
Bereiding
Verhit de ghee in een stoofpan. Bak de kippendijen rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
Fruit de ui, knoflook en venkelplakken 5 min in dezelfde pan tot ze zacht beginnen te worden.
Voeg citroenrasp, venkelzaad, tijm, zout en peper toe en roer goed door.
Doe de kip terug in de pan, voeg kokosmelk, bouillon en het sap van een halve citroen toe. Laat alles zachtjes sudderen met de deksel op de pan, ca. 30 min.
Voeg de olijven toe en laat nog 10 min zonder deksel inkoken tot de saus wat indikt.
Proef en voeg naar smaak meer citroensap of zout toe.
Serveer met bloemkoolrijst of geroosterde zoete aardappel en garneer met verse peterselie.
🍋 Tip: Je kunt dit gerecht ook invriezen en later opwarmen – de smaken worden er zelfs beter van. Perfect voor mealprep!
: 4
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/paleo-romige-venkel-kipstoof-met-citroen-en-olijven/