Paleo Breakfast Skillet met Spek, Ei & Zoete Aardappel
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Auteur: Danielle
Personen: 1
Ingrediënten
200 g spekreepjes
1 middelgrote zoete aardappel, in blokjes
1 kleine rode ui, in halve ringen
½ rode paprika, in reepjes
2 eieren
Verse peterselie of bieslook
Snufje gerookt paprikapoeder
Zout en peper naar smaak
Kokosolie of ghee om in te bakken
Bereiding
Verhit wat kokosolie of ghee in een grote koekenpan en bak de spekjes krokant. Haal ze uit de pan en zet even apart.
Voeg de zoete aardappel toe aan het bakvet en bak 10 minuten op middelhoog vuur, tot ze bijna gaar zijn. Voeg ui en paprika toe en bak nog 5 minuten mee.
Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
Maak twee kuiltjes in het mengsel en breek daar de eieren in. Laat ze met de deksel op de pan in ca. 5–7 minuten garen, tot het eiwit gestold is maar de dooier nog zacht.
Garneer met verse kruiden en de krokante spekjes. Serveer direct.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/paleo-breakfast-skillet-met-spek-ei-zoete-aardappel/