Paleo Breakfast Skillet met Spek, Ei & Zoete Aardappel
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 1
Ingrediënten
  • 200 g spekreepjes
  • 1 middelgrote zoete aardappel, in blokjes
  • 1 kleine rode ui, in halve ringen
  • ½ rode paprika, in reepjes
  • 2 eieren
  • Verse peterselie of bieslook
  • Snufje gerookt paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Kokosolie of ghee om in te bakken
Bereiding
  1. Verhit wat kokosolie of ghee in een grote koekenpan en bak de spekjes krokant. Haal ze uit de pan en zet even apart.
  2. Voeg de zoete aardappel toe aan het bakvet en bak 10 minuten op middelhoog vuur, tot ze bijna gaar zijn. Voeg ui en paprika toe en bak nog 5 minuten mee.
  3. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  4. Maak twee kuiltjes in het mengsel en breek daar de eieren in. Laat ze met de deksel op de pan in ca. 5–7 minuten garen, tot het eiwit gestold is maar de dooier nog zacht.
  5. Garneer met verse kruiden en de krokante spekjes. Serveer direct.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/paleo-breakfast-skillet-met-spek-ei-zoete-aardappel/