Kruidige Lamgehaktballetjes met Zoete Aardappelpuree & Korianderpesto
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 400 g lamsgehakt
  • 1 ei
  • 1 tl komijn
  • ½ tl kaneel
  • 1 teen knoflook, geperst
  • Zout en peper
  • 600 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • Korianderpesto:
  • 1 el kokosolie
  • 1 bosje koriander
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 el citroensap
  • 4 el olijfolie
  • Zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 200°C. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en vorm er balletjes van. Bak 20 min in de oven.
  2. Kook de zoete aardappel in 12–15 min gaar. Pureer met kokosolie en wat zout.
  3. Blend de ingrediënten voor de pesto (kokosolie, koriander, pompoenpitten, citroensap, olijfolie en zout) in een keukenmachine tot een gladde saus.
  4. Serveer de balletjes met puree en een lepel pesto.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/kruidige-lamgehaktballetjes-met-zoete-aardappelpuree-korianderpesto/