Kruidige Lamgehaktballetjes met Zoete Aardappelpuree & Korianderpesto
Auteur: Danielle
Personen: 4
- 400 g lamsgehakt
- 1 ei
- 1 tl komijn
- ½ tl kaneel
- 1 teen knoflook, geperst
- Zout en peper
- 600 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
- Korianderpesto:
- 1 el kokosolie
- 1 bosje koriander
- 2 el pompoenpitten
- 1 el citroensap
- 4 el olijfolie
- Zout
- Verwarm de oven op 200°C. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en vorm er balletjes van. Bak 20 min in de oven.
- Kook de zoete aardappel in 12–15 min gaar. Pureer met kokosolie en wat zout.
- Blend de ingrediënten voor de pesto (kokosolie, koriander, pompoenpitten, citroensap, olijfolie en zout) in een keukenmachine tot een gladde saus.
- Serveer de balletjes met puree en een lepel pesto.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/kruidige-lamgehaktballetjes-met-zoete-aardappelpuree-korianderpesto/
3.4.3177