Frittata met Zalm, Dille & Groenten
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 100 g gerookte zalm (in stukjes)
  • 1 kleine courgette (geraspt of in blokjes)
  • 1 kleine rode ui (gesnipperd)
  • 1 handvol spinazie
  • 2 el verse dille (fijngehakt) of 1 tl gedroogde
  • 1 el kokosolie of ghee
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: 1 el kokosmelk voor extra romigheid
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal of ovenvaste koekenpan in met kokosolie of ghee.
  2. Fruit de ui in een pan tot glazig. Voeg courgette en spinazie toe en bak kort tot de spinazie slinkt.
  3. Klop de eieren in een kom los met zout, peper, dille en eventueel kokosmelk.
  4. Voeg de groenten en zalm toe aan het eimengsel en roer voorzichtig door.
  5. Giet het geheel in de ovenschaal of pan. Zorg dat de ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.
  6. Bak in de oven voor 20–25 minuten tot de frittata stevig en licht goudbruin is.
  7. Laat iets afkoelen en snijd in punten. Lekker warm of koud!
  8. Serveer met een groene salade met citroendressing of een paar schijfjes avocado of gefermenteerde groenten voor extra darmboost
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/frittata-met-zalm-dille-groenten/