Frittata met Zalm, Dille & Groenten
Auteur: Team Eetpaleo
Personen: 4
- 6 eieren
- 100 g gerookte zalm (in stukjes)
- 1 kleine courgette (geraspt of in blokjes)
- 1 kleine rode ui (gesnipperd)
- 1 handvol spinazie
- 2 el verse dille (fijngehakt) of 1 tl gedroogde
- 1 el kokosolie of ghee
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: 1 el kokosmelk voor extra romigheid
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal of ovenvaste koekenpan in met kokosolie of ghee.
- Fruit de ui in een pan tot glazig. Voeg courgette en spinazie toe en bak kort tot de spinazie slinkt.
- Klop de eieren in een kom los met zout, peper, dille en eventueel kokosmelk.
- Voeg de groenten en zalm toe aan het eimengsel en roer voorzichtig door.
- Giet het geheel in de ovenschaal of pan. Zorg dat de ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.
- Bak in de oven voor 20–25 minuten tot de frittata stevig en licht goudbruin is.
- Laat iets afkoelen en snijd in punten. Lekker warm of koud!
- Serveer met een groene salade met citroendressing of een paar schijfjes avocado of gefermenteerde groenten voor extra darmboost
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/frittata-met-zalm-dille-groenten/
3.4.3177