Ovenschotel met Kip, Pompoen en Zoete Aardappel
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 400 g kipfilet of kippendijen, in blokjes
  • 300 g pompoen, geschild en in blokjes
  • 300 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 rode ui, in partjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie of avocado-olie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • ½ tl komijnpoeder
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Verse peterselie of koriander ter garnering
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal licht in met olie.
  2. Doe de kip, pompoen, zoete aardappel, ui en knoflook in een grote kom. Besprenkel met olie, paprikapoeder, tijm, komijn, zout en peper. Meng goed door elkaar.
  3. Verdeel het mengsel in de ovenschaal. Bak 35–40 minuten, schep halverwege om, tot de kip gaar is en de groenten goudbruin en zacht zijn.
  4. Garneer met verse peterselie of koriander. Serveer eventueel met een frisse groene salade voor extra groenten.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/ovenschotel-met-kip-pompoen-en-zoete-aardappel/