Pompoenstamppot met Chipolataworstjes
Auteur: Team Eetpaleo
Personen: 2
- 500 g pompoen, geschild en in blokjes
- 200 g pastinaak of bloemkool (voor extra smeuïgheid, optioneel)
- 2 el olijfolie of ghee
- 1 el za’atar-kruidenmix (zonder toevoegingen)
- 4 paleo-vriendelijke chipolataworstjes (zonder granen of suiker)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Verse peterselie voor garnering
- Kook de pompoenblokjes (en pastinaak indien gebruikt) in licht gezouten water in ca. 15 minuten zacht. Giet af en laat even uitstomen.
- Pureer de pompoen met een stamper of vork. Voeg olijfolie of ghee, knoflook, za’atar, zout en peper toe. Meng goed tot een smeuïge stamppot.
- Bak de chipolataworstjes in een koekenpan met wat olie op middelhoog vuur in ca. 8–10 minuten gaar en goudbruin.
- Schep de pompoenstamppot op borden, leg de chipolataworstjes erbovenop en garneer met verse peterselie.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/pompoenstamppot-met-chipolataworstjes/
3.4.3177