Paleo Herfstquiche met Pompoen
Auteur: Team Eetpaleo
Personen: 2
- 100 g pompoen, in kleine blokjes
- 75 g babyspinazie
- 100 g champignons, in plakjes
- 75 g paleo spekblokjes (zonder suiker en additieven)
- 4 eieren
- 70 ml kokosmelk (volvet, zonder toevoegingen)
- ½ tl gedroogde tijm
- ½ tl gerookt paprikapoeder
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Kokosolie om te bakken
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een kleine ovenschaal of quichevorm in met kokosolie.
- Bak de spekblokjes knapperig in een koekenpan en zet apart.
- Bak de pompoenblokjes 5 minuten tot ze iets zachter worden.
- Voeg de champignons toe en bak tot ze vocht verliezen.
- Voeg babyspinazie toe en laat kort slinken. Breng op smaak met tijm, paprikapoeder, zout en peper.
- Klop de eieren los met kokosmelk en voeg een snufje zout en peper toe.
- Verdeel het groente-spekmengsel in de ovenschaal.
- Giet het eimengsel erover en meng lichtjes zodat alles gelijkmatig verdeeld is.
- Plaats de schaal in de oven en bak 20–25 minuten, tot de quiche stevig is en licht goudbruin aan de bovenkant.
- Laat even afkoelen voor het serveren.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/paleo-herfstquiche-met-pompoen/
3.4.3177