Paleo Herfstquiche met Pompoen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 100 g pompoen, in kleine blokjes
  • 75 g babyspinazie
  • 100 g champignons, in plakjes
  • 75 g paleo spekblokjes (zonder suiker en additieven)
  • 4 eieren
  • 70 ml kokosmelk (volvet, zonder toevoegingen)
  • ½ tl gedroogde tijm
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Kokosolie om te bakken
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een kleine ovenschaal of quichevorm in met kokosolie.
  2. Bak de spekblokjes knapperig in een koekenpan en zet apart.
  3. Bak de pompoenblokjes 5 minuten tot ze iets zachter worden.
  4. Voeg de champignons toe en bak tot ze vocht verliezen.
  5. Voeg babyspinazie toe en laat kort slinken. Breng op smaak met tijm, paprikapoeder, zout en peper.
  6. Klop de eieren los met kokosmelk en voeg een snufje zout en peper toe.
  7. Verdeel het groente-spekmengsel in de ovenschaal.
  8. Giet het eimengsel erover en meng lichtjes zodat alles gelijkmatig verdeeld is.
  9. Plaats de schaal in de oven en bak 20–25 minuten, tot de quiche stevig is en licht goudbruin aan de bovenkant.
  10. Laat even afkoelen voor het serveren.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/paleo-herfstquiche-met-pompoen/