Paleo Pompoenhummus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 300 g pompoenblokjes (bijv. butternut), geschild
  • 2 el tahini (100% sesampasta)
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, ongepeld
  • 1 el citroensap
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • (optioneel) snufje cayennepeper voor pit
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de pompoenblokjes en ongepelde knoflookteentjes op een bakplaat.
  3. Besprenkel met olijfolie, zout en peper.
  4. Rooster 25–30 minuten, tot de pompoen zacht en licht gekaramelliseerd is.
  5. Knijp de geroosterde knoflook uit de schil.
  6. Doe pompoen, knoflook, tahini, citroensap, komijn en paprikapoeder in een keukenmachine.
  7. Mix tot een gladde, romige dip. Voeg eventueel wat extra olijfolie of water toe voor een zachtere textuur.
  8. Breng op smaak met zout, peper en eventueel cayennepeper.
  9. Serveer met rauwe groenten zoals wortel, komkommer of bleekselderij.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/paleo-pompoenhummus/