Paleo Pompoenhummus
Auteur: Team Eetpaleo
Personen: 4
- 300 g pompoenblokjes (bijv. butternut), geschild
- 2 el tahini (100% sesampasta)
- 2 el extra vierge olijfolie
- 2 teentjes knoflook, ongepeld
- 1 el citroensap
- ½ tl gemalen komijn
- ½ tl gerookt paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- (optioneel) snufje cayennepeper voor pit
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de pompoenblokjes en ongepelde knoflookteentjes op een bakplaat.
- Besprenkel met olijfolie, zout en peper.
- Rooster 25–30 minuten, tot de pompoen zacht en licht gekaramelliseerd is.
- Knijp de geroosterde knoflook uit de schil.
- Doe pompoen, knoflook, tahini, citroensap, komijn en paprikapoeder in een keukenmachine.
- Mix tot een gladde, romige dip. Voeg eventueel wat extra olijfolie of water toe voor een zachtere textuur.
- Breng op smaak met zout, peper en eventueel cayennepeper.
- Serveer met rauwe groenten zoals wortel, komkommer of bleekselderij.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/paleo-pompoenhummus/
3.4.3177