Paleo Crackers
Auteur: Team Eetpaleo
Personen: 20
- 150 g amandelmeel
- 2 el kokosmeel
- 2 el lijnzaadmeel of gemalen chiazaad (bindmiddel)
- 1 el psyllium husk (vezels voor stevigheid)
- 1 tl zee zout
- ½ tl knoflookpoeder (optioneel)
- ½ tl gedroogde rozemarijn of tijm
- 1 eiwit van 1 ei
- 3 el olijfolie of avocado-olie
- 3–4 el water (indien nodig)
- Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng amandelmeel, kokosmeel, lijnzaadmeel, psyllium husk, zout en kruiden in een kom.
- Voeg eiwit en olijfolie toe. Meng goed en voeg beetje bij beetje water toe tot een stevig maar kneedbaar deeg ontstaat.
- Leg het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol dun uit (± 2 mm). Verwijder het bovenste vel bakpapier.
- Snijd het deeg in rechthoekjes of driehoekjes met een pizzasnijder of mes.
- Bak de crackers 12–15 minuten, draai ze halverwege eventueel om voor extra knapperigheid. Laat afkoelen op een rooster.
- Serveer met courgettedip, pompoenhummus of als knapperige snack.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/paleo-crackers/
3.4.3177