Paleo Crackers
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 20
Ingrediënten
  • 150 g amandelmeel
  • 2 el kokosmeel
  • 2 el lijnzaadmeel of gemalen chiazaad (bindmiddel)
  • 1 el psyllium husk (vezels voor stevigheid)
  • 1 tl zee zout
  • ½ tl knoflookpoeder (optioneel)
  • ½ tl gedroogde rozemarijn of tijm
  • 1 eiwit van 1 ei
  • 3 el olijfolie of avocado-olie
  • 3–4 el water (indien nodig)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng amandelmeel, kokosmeel, lijnzaadmeel, psyllium husk, zout en kruiden in een kom.
  3. Voeg eiwit en olijfolie toe. Meng goed en voeg beetje bij beetje water toe tot een stevig maar kneedbaar deeg ontstaat.
  4. Leg het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol dun uit (± 2 mm). Verwijder het bovenste vel bakpapier.
  5. Snijd het deeg in rechthoekjes of driehoekjes met een pizzasnijder of mes.
  6. Bak de crackers 12–15 minuten, draai ze halverwege eventueel om voor extra knapperigheid. Laat afkoelen op een rooster.
  7. Serveer met courgettedip, pompoenhummus of als knapperige snack.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/paleo-crackers/