Paleo Aardbeienjam
Auteur: Team Eetpaleo
Personen: 1
- 300 g verse of diepvriesaardbeien, in stukjes
- 2–3 el honing of kokosbloesemsuiker (naar smaak)
- 1 tl citroensap
- 1–2 el chiazaad (voor binding)
- ½ tl vanillepoeder (optioneel)
- Doe de aardbeien en citroensap in een steelpannetje.
- Laat op middelhoog vuur 8–10 minuten zachtjes koken tot ze uit elkaar vallen. Roer af en toe door.
- Voeg honing toe en proef of het zoet genoeg is.
- Roer chiazaad erdoor en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen, zodat het indikt.
- Haal van het vuur en voeg eventueel vanillepoeder toe.
- Laat afkoelen (de jam dikt verder in terwijl hij afkoelt).
- Bewaar in een schone, afgesloten pot in de koelkast. Blijft ongeveer 1 week goed.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/paleo-aardbeienjam/
3.4.3177