Paleo Aardbeienjam
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 1
Ingrediënten
  • 300 g verse of diepvriesaardbeien, in stukjes
  • 2–3 el honing of kokosbloesemsuiker (naar smaak)
  • 1 tl citroensap
  • 1–2 el chiazaad (voor binding)
  • ½ tl vanillepoeder (optioneel)
Bereiding
  1. Doe de aardbeien en citroensap in een steelpannetje.
  2. Laat op middelhoog vuur 8–10 minuten zachtjes koken tot ze uit elkaar vallen. Roer af en toe door.
  3. Voeg honing toe en proef of het zoet genoeg is.
  4. Roer chiazaad erdoor en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen, zodat het indikt.
  5. Haal van het vuur en voeg eventueel vanillepoeder toe.
  6. Laat afkoelen (de jam dikt verder in terwijl hij afkoelt).
  7. Bewaar in een schone, afgesloten pot in de koelkast. Blijft ongeveer 1 week goed.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/paleo-aardbeienjam/