Paleo Pizza met Gegrilde Groenten
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 🔸 Voor de bodem:
  • 100 g amandelmeel
  • 50 g tapiocameel (of arrowrootmeel)
  • 1 ei
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • ½ tl zout
  • Optioneel: ¼ tl knoflookpoeder
  • 2–3 el warm water, indien nodig voor soepel deeg
  • 🔸 Voor de topping:
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • ½ courgette, in dunne plakjes
  • 3–4 el paleo tomatensaus (zonder suiker)
  • 1 handvol rucola
  • 8–10 zwarte olijven, gehalveerd
  • 1 el olijfolie (om groenten te grillen)
  • Zout, peper en verse basilicum (optioneel)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng amandelmeel, tapiocameel, oregano, zout en (optioneel) knoflookpoeder.
  3. Voeg ei en olijfolie toe, meng tot een deeg. Voeg wat water toe indien het te droog is.
  4. Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot een dunne ronde bodem.
  5. Bak de bodem 10 minuten voor op bakpapier.
  6. Verhit een grillpan of gebruik de oven.
  7. Bestrijk paprika en courgette met olijfolie en gril kort tot ze licht gekleurd zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Haal de bodem uit de oven.
  9. Smeer in met de tomatensaus. Beleg met gegrilde groenten en olijven.
  10. Bak nog eens 10–12 minuten tot de randen goudbruin zijn.
  11. Haal de pizza uit de oven en garneer royaal met rucola en eventueel verse basilicum.
  12. Besprenkel met wat extra olijfolie voor het serveren.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/paleo-pizza-met-gegrilde-groenten/