Steak met Zoete Aardappel Frietjes, Komkommersalade en Homemade Paleo Ketchup
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
Steak
  • 2 biefstukken of ribeye steaks
  • 1 el kokosolie of ghee
  • zeezout & zwarte peper
Zoete aardappelfriet
  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl paprikapoeder
  • snuf knoflookpoeder
  • zeezout
Komkommersalade
  • 1 komkommer, in halve maantjes
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 el olijfolie
  • snuf dille (vers of gedroogd)
  • zeezout
Paleo Ketchup
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 tl kokosbloesemsuiker of dadelstroop
  • ¼ tl mosterdpoeder
  • snufje kaneel
  • snuf zeezout
  • 1-2 el water (voor gewenste dikte)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de zoete aardappels in frieten, meng met olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout. Bak 25 min in de oven, halverwege omscheppen.
  3. Meng alle ingrediënten voor de komkommersalade en laat intrekken.
  4. Meng alle ingrediënten voor de ketchup in een kommetje. Proef en pas aan naar smaak.
  5. Verhit een pan met kokosolie of ghee. Bestrooi de steaks met zout en peper en bak 2-3 min per kant (voor medium rare). Laat daarna 5 min rusten onder folie.
  6. Serveer alles samen: steak in plakjes, frietjes ernaast, salade fris erbij en de ketchup als dip.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/steak-met-zoete-aardappel-frietjes-komkommersalade-en-homemade-paleo-ketchup/