2 zalmfilets (liefst met huid, ca. 150–180 g per stuk)
200 g groene asperges
1 el olijfolie
Snuf zeezout + zwarte peper
1 tl citroenrasp
1 el citroensap
Voor de Pistachekort:
50 g ongezouten pistachenoten (gepeld)
1 el amandelmeel
1 tl mosterd (suikervrij, optioneel)
1 el olijfolie
1 el verse dille (of ½ tl gedroogd)
Snuf knoflookpoeder
Snuf zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was de asperges, breek de harde onderkanten af en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper.
Leg de zalmfilets naast de asperges.
Maal de pistachenoten grof in een keukenmachine of vijzel. Meng met amandelmeel, dille, knoflookpoeder, zout, mosterd en olijfolie tot een kruimelig mengsel.
Verdeel de pistachemix over de zalmfilets en druk licht aan.
Sprenkel citroenrasp en sap over de asperges en zet de plaat in de oven.
Bak ca. 18–20 minuten, tot de zalm net gaar is en de korst licht goudbruin.
Serveer warm met een frisse groene salade of wat extra citroenpartjes.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/zalm-met-pistachekort-asperges/