Paleo Carpaccio met Cashew-Parmezaan en Rucola
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 150 g dungesneden ossenhaas of rosbief (biologisch, vers of uit de vriezer)
  • 2 handenvol rucola
  • 1 el kappertjes
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • Zwarte peper naar smaak
  • Zeezout naar smaak
Voor de cashew “Parmezaan”:
  • 50 g ongebrande cashewnoten
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ¼ tl zeezout
  • ½ tl citroenrasp (optioneel)
Bereiding
  1. Doe de cashewnoten, knoflookpoeder, zeezout en eventueel citroenrasp in een keukenmachine en maal tot een kruimelig, kaasachtig mengsel. Zet apart.
  2. Leg de dungesneden carpaccio mooi op twee borden. Verdeel de rucola, kappertjes, een snuf peper en eventueel wat zout erover.
  3. Besprenkel met olijfolie en citroensap. Strooi royaal de cashew-parmezaan over de borden.
  4. Serveer direct als lichte lunch of voorgerecht.
Extra tip:
  1. Je kunt dit ook maken met courgette- of bietencarpaccio voor een plantaardige variant. Heerlijk op een zomerse dag.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/paleo-carpaccio-met-cashew-parmezaan-en-rucola/