Paleo Carpaccio met Cashew-Parmezaan en Rucola
Auteur: Team Eetpaleo
Personen: 2
- 150 g dungesneden ossenhaas of rosbief (biologisch, vers of uit de vriezer)
- 2 handenvol rucola
- 1 el kappertjes
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 tl citroensap
- Zwarte peper naar smaak
- Zeezout naar smaak
- 50 g ongebrande cashewnoten
- 1 tl knoflookpoeder
- ¼ tl zeezout
- ½ tl citroenrasp (optioneel)
- Doe de cashewnoten, knoflookpoeder, zeezout en eventueel citroenrasp in een keukenmachine en maal tot een kruimelig, kaasachtig mengsel. Zet apart.
- Leg de dungesneden carpaccio mooi op twee borden. Verdeel de rucola, kappertjes, een snuf peper en eventueel wat zout erover.
- Besprenkel met olijfolie en citroensap. Strooi royaal de cashew-parmezaan over de borden.
- Serveer direct als lichte lunch of voorgerecht.
- Je kunt dit ook maken met courgette- of bietencarpaccio voor een plantaardige variant. Heerlijk op een zomerse dag.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/paleo-carpaccio-met-cashew-parmezaan-en-rucola/
3.4.3177