Gegrilde Aubergine Rolletjes met Romige Cashew-Basilicumsaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
Voor de aubergine:
  • • 2 grote aubergines, in de lengte in dunne plakken gesneden
  • • 1 el olijfolie
  • • 1 tl zeezout
  • • 1 tl gerookte paprikapoeder
Voor de vulling:
  • • 1 kop rauwe cashewnoten (minimaal 4 uur geweekt of 10 min gekookt)
  • • 1 teen knoflook
  • • 2 el citroensap
  • • 1 handje verse basilicum
  • • ½ tl zeezout
  • • 60 ml water (voeg meer toe voor extra romigheid)
Topping:
  • • Extra basilicum
  • • Geroosterde pijnboompitten
  • • Rasp van citroen
Bereiding
  1. Verwarm de oven (of grillpan) voor op 200°C.
  2. Bestrijk de aubergineplakken aan beide zijden met olijfolie. Bestrooi met zeezout en gerookte paprikapoeder. Grill ze ca. 3–4 minuten per kant tot ze zacht en buigzaam zijn.
  3. Mix de geweekte cashewnoten met knoflook, citroensap, basilicum, zout en water tot een romige saus. Voeg eventueel extra water toe voor de gewenste textuur.
  4. Schep een lepel saus op elke plak aubergine en rol deze voorzichtig op.
  5. Serveer met een topping van verse basilicum, citroenrasp en geroosterde pijnboompitten.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/gegrilde-aubergine-rolletjes-met-romige-cashew-basilicumsaus/