Paleo Chocolade Fudge met Kokos & Noten
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 12
Ingrediënten
  • 100 g kokosolie (extra vierge)
  • 50 g rauwe cacaopoeder
  • 3–4 el honing of ahornsiroop (natuurlijk en naar smaak)
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 g geraspte kokos
  • 50 g gehakte noten (bijv. amandelen, walnoten of pecannoten)
  • Snufje zeezout
  • (optioneel) 1 el chiazaad of lijnzaad voor extra bite
Bereiding
  1. Smelt de kokosolie op laag vuur in een pannetje.
  2. Haal van het vuur en roer de cacaopoeder, honing en vanille-extract erdoor tot een gladde chocoladesaus.
  3. Roer de geraspte kokos, noten en eventueel chia- of lijnzaad door het mengsel.
  4. Voeg een snufje zout toe voor balans.
  5. Giet het mengsel in een kleine bakvorm of ovenschaaltje bekleed met bakpapier.
  6. Zet minstens 1 uur in de koelkast of 30 minuten in de vriezer tot het stevig is.
  7. Snijd in blokjes en bewaar in de koelkast.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/paleo-chocolade-fudge-met-kokos-noten/