Boerenkool-kokossoep met gember
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, grof gesneden
  • 3 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 2–3 cm verse gember, in plakjes
  • 750 ml kippen- of groentebouillon (zonder toevoegingen, paleo-proof)
  • 200 ml kokosmelk (liefst volvet)
  • 200 g boerenkool, fijngesneden (zonder dikke nerven)
  • 1 limoen (sap naar smaak)
  • Verse koriander, ter garnering
  • Zout en zwarte peper
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een soeppan.
  2. Fruit de ui, knoflook en gember 3–4 minuten tot ze geuren.
  3. Giet de bouillon en kokosmelk erbij.
  4. Breng aan de kook, laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Voeg de boerenkool toe en kook 8–10 minuten tot deze goed zacht is.
  6. Haal de pan van het vuur.
  7. Pureer de soep met een staafmixer (of blender) tot hij glad en romig groen is.
  8. Breng op smaak met limoensap, zout en peper.
  9. Serveer met verse koriander erover.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/boerenkool-kokossoep-met-gember/