Boerenkool-kokossoep met gember
Auteur: Team Eetpaleo
Personen: 4
- 1 el kokosolie
- 1 ui, grof gesneden
- 3 teentjes knoflook, gehalveerd
- 2–3 cm verse gember, in plakjes
- 750 ml kippen- of groentebouillon (zonder toevoegingen, paleo-proof)
- 200 ml kokosmelk (liefst volvet)
- 200 g boerenkool, fijngesneden (zonder dikke nerven)
- 1 limoen (sap naar smaak)
- Verse koriander, ter garnering
- Zout en zwarte peper
- Verhit de kokosolie in een soeppan.
- Fruit de ui, knoflook en gember 3–4 minuten tot ze geuren.
- Giet de bouillon en kokosmelk erbij.
- Breng aan de kook, laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de boerenkool toe en kook 8–10 minuten tot deze goed zacht is.
- Haal de pan van het vuur.
- Pureer de soep met een staafmixer (of blender) tot hij glad en romig groen is.
- Breng op smaak met limoensap, zout en peper.
- Serveer met verse koriander erover.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/boerenkool-kokossoep-met-gember/
3.4.3177