4 schepjes Collagen Plus Chocolade (Of: 20–25 g amandelmeel + 1 extra eiwit (dus 3 eiwitten in totaal)
45 g kokosmeel
15 g cacaopoeder
50 g kokosbloesemsuiker
25 g cacaoboter (gesmolten)
½ tl baksoda + 1 tl appelazijn
150 ml amandelmelk (ongesweet, zonder toevoegingen)
2 eiwitten (of 3 als je collageen vervangt door amandelmeel + extra eiwit)
Snufje zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C.
Smelt de cacaoboter zachtjes (au bain-marie of op lage stand in een pannetje).
Doe in een grote kom alle droge ingrediënten (kokosmeel, cacaopoeder, kokosbloesemsuiker, baksoda, zout en eventueel collageen of amandelmeel). Meng goed door elkaar.
Klop in een andere kom de eiwitten met de amandelmelk en de appelazijn.
Gebruik 2 eiwitten als je collageen gebruikt.
Gebruik 3 eiwitten als je collageen vervangt door amandelmeel.
Voeg de natte ingrediënten bij de droge en meng tot een glad beslag.
Roer tot slot de gesmolten cacaoboter erdoor.
Verdeel het beslag over 8 muffinvormpjes.
Bak de cupcakes in de oven in 18–22 minuten gaar. Controleer met een tandenstoker: komt deze er schoon uit, dan zijn ze klaar.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/paleo-chocolade-cupcakes-2/