Paleo Wortel Taco’s met rundergehakt & guacamole
Auteur: Team Eetpaleo
Personen: 2
- 2 middelgrote wortels, fijn geraspt
- 3 eieren
- 1 el arrowroot of tapiocameel (optioneel, voor stevigheid)
- Snufje zout & peper
- 1 tl kokosolie of olijfolie (voor het bakken)
- 250 g rundergehakt
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 2 tl tacokruiden (paleo: paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder, cayenne, oregano, zout)
- 1 el olijfolie of kokosolie
- 2 rijpe avocado’s
- 1 limoen (sap)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 kleine tomaat, fijngesneden
- Snuf zout
- Klop de eieren los in een kom.
- Meng met de geraspte wortel, zout, peper en evt. arrowroot.
- Verhit olie in een koekenpan en schep kleine hoopjes van het beslag erin. Druk plat tot ronde “pannenkoekjes”.
- Bak 3–4 min per kant tot stevig en goudbruin. Laat iets afkoelen.
- Verhit olie in een pan en fruit de ui kort.
- Voeg rundergehakt toe en rul het gaar.
- Meng er de tacokruiden door en bak nog 2 min mee.
- Prak avocado’s met limoensap, knoflook, tomaat en zout.
- Vul de wortel-egg wraps met het gekruide gehakt.
- Werk af met een royale lepel guacamole.
- Eventueel nog wat verse koriander of chili flakes bovenop.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/paleo-wortel-tacos-met-rundergehakt-guacamole/
3.4.3177