Paleo Wortel Taco’s met rundergehakt & guacamole
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
Voor de taco wraps:
  • 2 middelgrote wortels, fijn geraspt
  • 3 eieren
  • 1 el arrowroot of tapiocameel (optioneel, voor stevigheid)
  • Snufje zout & peper
  • 1 tl kokosolie of olijfolie (voor het bakken)
Voor de vulling:
  • 250 g rundergehakt
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 2 tl tacokruiden (paleo: paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder, cayenne, oregano, zout)
  • 1 el olijfolie of kokosolie
Voor de guacamole:
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 limoen (sap)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine tomaat, fijngesneden
  • Snuf zout
Bereiding
Taco wraps maken
  1. Klop de eieren los in een kom.
  2. Meng met de geraspte wortel, zout, peper en evt. arrowroot.
  3. Verhit olie in een koekenpan en schep kleine hoopjes van het beslag erin. Druk plat tot ronde “pannenkoekjes”.
  4. Bak 3–4 min per kant tot stevig en goudbruin. Laat iets afkoelen.
Vulling bereiden
  1. Verhit olie in een pan en fruit de ui kort.
  2. Voeg rundergehakt toe en rul het gaar.
  3. Meng er de tacokruiden door en bak nog 2 min mee.
Guacamole maken
  1. Prak avocado’s met limoensap, knoflook, tomaat en zout.
Taco’s samenstellen
  1. Vul de wortel-egg wraps met het gekruide gehakt.
  2. Werk af met een royale lepel guacamole.
  3. Eventueel nog wat verse koriander of chili flakes bovenop.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/paleo-wortel-tacos-met-rundergehakt-guacamole/