Paleo Halloween Pompoentaart
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
Bodem
  • 150 g amandelmeel
  • 50 g kokosmeel
  • 3 el kokosolie (gesmolten)
  • 2 el honing of ahornsiroop
  • 1 ei
  • Snuf zout
Vulling
  • 400 g pompoenpuree (butternut of flespompoen, gaar en gepureerd)
  • 3 eieren
  • 150 ml kokosmelk (volvet, uit blik)
  • 3 el kokosbloesemsuiker of honing
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl nootmuskaat
  • ¼ tl kruidnagelpoeder
  • Snuf zout
Bereiding
Bodem maken
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Meng alle ingrediënten voor de bodem tot een deegbal.
  3. Druk dit gelijkmatig uit in een ingevette taartvorm (ook tegen de randen).
  4. Bak 10 minuten voor in de oven.
Vulling
  1. Klop in een kom de pompoenpuree, eieren, kokosmelk, zoetmiddel en specerijen tot een glad mengsel.
  2. Giet dit in de voorgebakken bodem.
Bakken
  1. Bak de taart 40–45 minuten op 175 °C, tot de vulling stevig is maar in het midden nog een beetje wiebelt.
  2. Laat volledig afkoelen (dan stijft de vulling verder op).
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/paleo-halloween-pompoentaart/