Paleo Halloween Pompoentaart
Auteur: Team Eetpaleo
Personen: 8
- 150 g amandelmeel
- 50 g kokosmeel
- 3 el kokosolie (gesmolten)
- 2 el honing of ahornsiroop
- 1 ei
- Snuf zout
- 400 g pompoenpuree (butternut of flespompoen, gaar en gepureerd)
- 3 eieren
- 150 ml kokosmelk (volvet, uit blik)
- 3 el kokosbloesemsuiker of honing
- 1 tl kaneel
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl nootmuskaat
- ¼ tl kruidnagelpoeder
- Snuf zout
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Meng alle ingrediënten voor de bodem tot een deegbal.
- Druk dit gelijkmatig uit in een ingevette taartvorm (ook tegen de randen).
- Bak 10 minuten voor in de oven.
- Klop in een kom de pompoenpuree, eieren, kokosmelk, zoetmiddel en specerijen tot een glad mengsel.
- Giet dit in de voorgebakken bodem.
- Bak de taart 40–45 minuten op 175 °C, tot de vulling stevig is maar in het midden nog een beetje wiebelt.
- Laat volledig afkoelen (dan stijft de vulling verder op).
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/paleo-halloween-pompoentaart/
3.4.3177