Paleo Gember-Citrus Mocktail
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
Voor de mocktail:
  • 1 liter sprankelend mineraalwater
  • 1 sinaasappel, vers geperst (ca. 100 ml)
  • 2 limoenen, vers geperst (ca. 60 ml)
  • 1 citroen, vers geperst (ca. 40 ml)
  • 1 stukje verse gember (3–4 cm), fijngeraspt
  • 8–10 blaadjes verse munt
  • IJsblokjes
Optioneel voor zoetheid:
  • 1–2 eetlepels honing of ahornsiroop
  • (Paleo-vriendelijk, maar optioneel)
Voor garnering:
  • Extra citrusplakjes (sinaasappel, citroen, limoen)
  • Verse munt
  • Dunne gemberplakjes voor een extra kick
Bereiding
Gemberbasis maken
  1. Rasp de verse gember fijn.
  2. Doe de gember in een klein kommetje en giet er 2–3 eetlepels heet water overheen.
  3. Laat 2 minuten trekken en zeef dan de gemberinfusie zodat je een helder gemberextract overhoudt.
Sap mengen
  1. Meng het sinaasappelsap, limoensap en citroensap in een grote kan.
  2. Voeg de gemberinfusie toe en roer goed door.
Zoeten (optioneel)
  1. Wil je de mocktail iets zachter of feestelijker maken?
  2. Roer dan 1–2 eetlepels honing of ahornsiroop door de citrusmix.
Serveren
  1. Vul 4 glazen met ijsblokjes.
  2. Verdeel het citrus-gembermengsel over de glazen (ongeveer tot ⅓ vol).
  3. Vul de rest van het glas met sprankelend mineraalwater.
  4. Roer zachtjes.
Feestelijk afmaken
  1. Garneer met munt, citrusplakjes en eventueel een dun plakje verse gember voor extra pit.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/paleo-gember-citrus-mocktail/