Paleo Gember-Citrus Mocktail
Auteur: Team Eetpaleo
Personen: 4
- 1 liter sprankelend mineraalwater
- 1 sinaasappel, vers geperst (ca. 100 ml)
- 2 limoenen, vers geperst (ca. 60 ml)
- 1 citroen, vers geperst (ca. 40 ml)
- 1 stukje verse gember (3–4 cm), fijngeraspt
- 8–10 blaadjes verse munt
- IJsblokjes
- 1–2 eetlepels honing of ahornsiroop
- (Paleo-vriendelijk, maar optioneel)
- Extra citrusplakjes (sinaasappel, citroen, limoen)
- Verse munt
- Dunne gemberplakjes voor een extra kick
- Rasp de verse gember fijn.
- Doe de gember in een klein kommetje en giet er 2–3 eetlepels heet water overheen.
- Laat 2 minuten trekken en zeef dan de gemberinfusie zodat je een helder gemberextract overhoudt.
- Meng het sinaasappelsap, limoensap en citroensap in een grote kan.
- Voeg de gemberinfusie toe en roer goed door.
- Wil je de mocktail iets zachter of feestelijker maken?
- Roer dan 1–2 eetlepels honing of ahornsiroop door de citrusmix.
- Vul 4 glazen met ijsblokjes.
- Verdeel het citrus-gembermengsel over de glazen (ongeveer tot ⅓ vol).
- Vul de rest van het glas met sprankelend mineraalwater.
- Roer zachtjes.
- Garneer met munt, citrusplakjes en eventueel een dun plakje verse gember voor extra pit.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/paleo-gember-citrus-mocktail/
3.4.3177