Gegrilde Dorade met Gegrilde Paleo Groenten
Auteur: Team Eetpaleo
Personen: 2
- 2 hele dorades, schoongemaakt en ontschubd
- 2 citroenen (1 in schijfjes, 1 voor sap)
- 4 takjes verse tijm
- 4 takjes verse rozemarijn
- 2–3 teentjes knoflook, in plakjes
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en zwarte peper
- 1 courgette, in plakken
- 1 venkelknol, in dunne plakken
- 250 g groene asperges, uiteinden verwijderd
- 1 rode ui of gele ui, in dikke ringen
- 150 g champignons, gehalveerd
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper
- Optioneel: citroenrasp, tijm, rozemarijn
- Verse basilicum of peterselie voor afwerking
- Spoel de dorades af en dep droog.
- Maak 3–4 lichte inkepingen in de huid per kant.
- Wrijf de vis in met olijfolie, zout en peper.
- Vul de buikholte met citroenschijfjes, knoflook, tijm en rozemarijn.
- Besprenkel met wat citroensap.
- Verhit een BBQ of grillpan op middel-hoog vuur.
- Grill de dorade 6–8 minuten per kant, tot de huid knapperig is.
- De vis is klaar wanneer het vlees makkelijk loskomt van de graat.
- Meng courgette, venkel, asperges, ui en champignons met olijfolie, zout en peper.
- Grill per groente 3–5 minuten per kant, tot er mooie grillstrepen ontstaan.
- Haal van de grill en besprenkel eventueel met citroenrasp, extra olijf olie en verse kruiden zoals basilicum of peterselie.
- Leg de gegrilde dorade op een bord of houten plank.
- Serveer met de gegrilde groenten.
- Garneer met citroenpartjes en verse kruiden.
- Eventueel een scheutje extra vierge olijfolie eroverheen.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/gegrilde-dorade-met-gegrilde-paleo-groenten/
3.4.3177