Zalm met Thaise kruiden
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Zalmfilet - 2 stuks (ca. 300g)
  • Ui - 1 kleine, gepeld en in kwarten gesneden
  • Knoflook - 2 tenen, gepeld
  • Citroengras (Sereh) - 1 stuk, grof gesneden
  • Gemberwortel - 2 cm, geschild
  • Tamarindepasta - 2 el
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius.
  2. Begin met het maken van het kruidenmengsel: combineer de ui, knoflook, citroengras, gemberwortel en tamarindepasta in de kleine kom van een foodprocessor of gebruik eventueel een staafmixer. Maal tot een grove kruidenpasta.
  3. Om het malen van de kruidenpasta iets makkelijker te maken kun je 1 el water toevoegen.
  4. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en besmeer ze met de kruidenpasta.
  5. Bak de zalmfilets -afhankelijk van de dikte- in 12-15 minuten rosé.
  6. Serveer met groenten naar keuze en eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/zalm-met-thaise-kruiden/