Groene wraps met Pastinaakfrietjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • Pastinaak - 2 grote exemplaren
  • Kokosolie - 2 el
  • Ui - 1, in dunne halve ringen gesneden
  • Rundergehakt - 300g
  • Biologische gehaktkruiden - 1 tl
  • Salie - 2 el, vers, fijn gesneden
  • Koolrabiblad - 8 stuks
  • Italiaanse kruiden - 1 el, gedroogd
  • Zout - naar smaak
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de pastinaken en snijd ze in frietjes, meng met 1 el kokosolie en leg ze op de bakplaat.
  3. Bak de frietjes in ca. 20 minuten goudbruin en licht knapperig.
  4. Maak in de tussentijd de groene wraps: verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui op middelhoog vuur zacht.
  5. Voeg het rundergehakt met de gehaktkruiden en salie toe en bak het in ca. 5 minuten al omscheppend gaar.
  6. Spoel de koolrabibladeren schoon onder de kraan en dep ze droog.
  7. Leg de bladeren met de dikke nerf naar boven op een werkblad en gebruik een scherp mes om het dikste deel van de nerf van het blad eraf te snijden. Verwijder dus niet de gehele nerf, maar plat hem af. (dit klinkt ingewikkeld, maar is echt zo gebeurd)
  8. Verdeel de gehaktvulling over de koolrabibladeren en rol ze op tot een wrap: hiervoor vouw je eerst het onderste deel van het blad over de vulling, dan vouw je de zijkanten hier overheen en vervolgens rol je hem dicht.
  9. Serveer de wraps met de pastinaakfrietjes, en eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/groene-wraps-met-pastinaakfrietjes/