Pompoenspaghetti met boerenkool
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • Flespompoen - 1 stuk (ca. 1kg)
  • Kokosolie - 1 el
  • Rode ui - 1, in dunne halve ringen
  • Boerenkool - 2 grote bladeren
  • Salie - 2 el, vers, f ijngehakt
  • Komijnzaad - 1 tl
  • Zout - ¼ tl
  • Ontbijtspek - 4 plakken
  • Pompoenpitten - 4 el
Bereiding
  1. Verhit de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak hierop de plakken ontbijtspek in ca. 6 minuten knapperig.
  2. Verhit een koekenpan zonder vet op middelhoog vuur en rooster hierin de pompoenpitten in enkele minuten goudbruin. Haal de pan van het vuur en zet apart.
  3. Snijd het lange, bovenste deel van de flespompoen. Bewaar de onderkant voor een ander gerecht.
  4. Verwijder de schil van het stuk pompoen met een dunschiller en plaats de pompoen vervolgens op de spiraalsnijder. Maak op deze manier mooie lange slierten van de pompoen.
  5. Verhit de kokosolie in een wok of hapjespan en bak hierin de rode ui in ca. 5 minuten op middelhoog vuur tot deze zacht is.
  6. Voeg de pompoenspaghetti toe, bak deze al omscheppende 4 minuten mee. Roer de fijngehakte salie en het komijnzaad er doorheen.
  7. Bak de boerenkool nog 1 minuut mee met het gerecht.
  8. Verdeel over 2 kommen en garneer met de geroosterde pompoenpitten en het verkruimelde
  9. ontbijtspek. Eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/pompoenspaghetti-met-boerenkool/