Appel - 1 kleine, klokhuis verwijderd en in stukjes gesneden
Gehaktkruiden - 1 tl (liefst biologisch)
Rozemarijn - 2 tl, gedroogd
Kokosolie - 1 el
Gerookt spek - 8 plakken
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de topjes van de courgettes af en hol ze met een meloenbolletjesschep uit. Pas op dat je niet door de wand heen snijdt! Zet de uitgeholde courgettes apart.
Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui zacht op middelhoog vuur.
Voeg het rundergehakt, de gehaktkruiden en rozemarijn toe en bak dit tot er geen roze stukjes gehakt meer zichtbaar zijn.
Schep de appel door het mengsel en laat het geheel nog 2 minuten garen. Schep af en toe om.
Vul de courgettes met het gehaktmengsel en wikkel 2 plakken spek om iedere courgette, zoals op de foto. Steek de uiteinden van het spek onder de courgettes zodat het spek tijdens het bakken niet los kan gaan.
Bak de courgettes op de bakplaat in 30 minuten gaar en het spek licht knapperig. Eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/gevulde-bolcourgettes/