Paleo Pad Thai met kip
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten en nachtschades.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 400g kipfilet - in blokjes
  • 1 ui, in dunne halve ringen
  • 2 tenen knoflook, gepeld en fijn gesneden
  • 100g shiitakes, in plakjes
  • 1 flespompoen (ca. 1 kg)
  • Sap van 1 limoen
  • 3 el coconut aminos
  • 2 el vissaus
  • ½ tl gemalen chilivlokken
  • 4 el verse koriander, fijn gesneden
  • 1 handje geroosterde cashewnoen
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • 1 el kokosolie
Bereiding
  1. Schil de flespompoen met een dunschiller en snijd met een spiraalsnijder (of julienne dunschiller) in lange slierten.
  2. Verhit de kokosolie in een wok en bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan. Schep de shiitakes erdoor en bak deze 2-3 minuten mee.
  3. Voeg de kip toe en bak deze rondom bruin en gaar.
  4. Roer nu de noodles van de flespompoen, limoensap, coconut aminos, vissaus en chilivlokken door het gerecht. Bak dit 2 minuten al omscheppend mee, tot de noodles wat zachter zijn geworden.
  5. Garneer met koriander, cashewnoten en bosuitjes.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/paleo-pad-thai-met-kip/