Paleo Sushi
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 24
Ingrediƫnten
  • Bloemkool - ½, in roosjes gesneden
  • Kokosolie - 1 el
  • Kokosmelk - 2 el
  • Nori vellen - 3 stuks
  • Gerookte wilde zalm - 100g, in plakjes
  • Komkommer - ¼, in reepjes gesneden
  • Coconut Aminos - 50 ml
Bereiding
  1. Hak de bloemkoolroosjes fijn in een foodprocessor tot korrels ter grootte van rijst.
  2. Verhit de kokosolie in een wok of hapjespan en bak hierin de bloemkoolrijst in 2-3 minuten al omscheppend gaar. Roer de kokosmelk er doorheen tot een kleverig geheel en haal de pan van het vuur.
  3. Leg een vel nori op een bamboe sushi matje en verdeel er wat bloemkoolrijst over. Zorg dat de rijst in de breedte het hele oppervlak van de nori bestrijkt, maar houd in de lengte aan de onderkant 2 cm vrij, en aan de bovenkant 5-7 cm.
  4. Leg 1 laag gerookte zalm op de bloemkoolrijst en leg daar vervolgens 1 rij komkommerreepjes op.
  5. Rol de nori met behulp van het bamboe matje stevig op en leg de rol op een snijplank. Snijd in plakjes van 1,5 - 2 cm dik.
  6. Herhaal stap 3 t/m 5 met de overige nori vellen.
  7. Serveer de sushi met de coconut aminos als dipsaus.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/paleo-sushi/