Courgettenoodles met pistachenotenpesto
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten.
Auteur:
Personen: 2-3
Ingrediƫnten
  • Courgette - 2 stuks
  • Extra vierge olijfolie - 60 ml
  • Pistachenoten - 50g, gepeld en ongezouten
  • Zonnebloempitten - 50g
  • Basilicum - 15g, vers
  • Knoflook - 2 tenen
  • Limoen - 1, alleen het sap
  • Zout - naar smaak
Bereiding
  1. Was de courgettes en snijd er met een spiraalsnijder of (julienne)dunschiller noodles van.
  2. Combineer de overige ingrediƫnten in de kleinste kom van de foodprocessor of blender en maal tot een korrelige pesto.
  3. Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur (zonder olie) en bak hierin de courgettenoodles in 2 minuten iets zachter. Bak ze niet te lang anders verliezen de noodles teveel vocht.
  4. Meng de noodles met de pesto en serveer.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/courgettenoodles-met-pistachenotenpesto/